Tuesday, 1 April 2014

Pemimpin DAP Tau Lokasi MH370? Boleh Percaya ke?

 

Baru-baru ini The Malay Mail Online melaporkan Ahli Parlimen DAP, Lim Lip Eng berkata, “It’s very simple. Make one of DAP’s leaders the commander of the air force or navy, then we will find MH370.”
Beliau kemudiannya menarik balik kenyataan itu tapi itulah yang terbit daripada minda dan hatinya. Itulah pemikiran wakil DAP! Parti yang disokong kuat oleh bangsa Cina di Malaysia.
Masuk tentera pun tak sanggup! Hampir 90 peratus orang Cina menyokong DAP. Berapa ramai yang sokong DAP yang ikhlas cintakan tanahair ini, berterima kasih dengan kebaikan bangsa Melayu dan sanggup bersama-sama orang Melayu menjaga keselamatan negara ini?
Berapa ramai orang Cina yang cukup berani atau sanggup jadi tentera atau polis demi menjaga keselamatan termasuk menjaga bangsa mereka?
Berapa orang Cina yang sanggup berkorban dengan gaji kecil untuk bertaruh nyawa di belantara atau di kota mahupun berpanas dan berdebu di jalan raya mengawal kesesakan trafik untuk keselesaan rakyat? Pejuang negara ini (tentera, polis dan lain-lain) bersusah payah menjaga negara agar mereka untung berniaga dan berniaga dalam keadaan aman.

Apabila nak masuk berlatih jadi tentera atau polis pun tidak sanggup dan kini tiba-tiba meminta wakil DAP dilantik menjadi komander udara atau laut dan selesaikan misteri MH370?
Lim Lip Eng adalah salah seorang wakil rakyat DAP yang menunjukkan contoh yang buruk kepada rakyat dan tidak layak jadi Ahli Parlimen mahupun wakil rakyat.
Politik ‘ jatuh-menjatuh’ menjadikan semua berita baik bagi kerajaan adalah berita buruk dan berita buruk untuk kerajaan adalah berita baik untuk mereka.
Komen spontan Lip Eng menggambarkan sifat hodoh seorang politikus yang tidak patriotik kepada negara, suka mengambil kesempatan dan tidak tahu menghargai jasa malah menghina seluruh kepimpinan tentera dan anggotanya.
Ini tidak pelik dan saya percaya ramai lagi yang seperti Lip Eng dalam parlimen dan di luar parlimen.
Abdul Rahman Mt Dali
Naib Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)
 
 
*Pada pandangan Minah, mereka ni sengaja nak menimbulkan rasa tak puas hati demi cita-cita nak menguasai Malaysia. Then kalau betul tau, nape x bg kerjasama? Or baling batu sorok tangan?
sumber : Melanaublogger


No comments:

Post a Comment