Monday, 8 October 2012

SORANG LAGI ARTIS YANG NAK JADI PENCACAI PKR...

HOT NEWS !!! M NASIR NYANYI LAGU RASMI UNTUK PKR ??? APA CERITA NI ??? 

 
Siapa yang tak kenal dengan M Nasir.saya sendiri pun minat dengan lagu-lagu ciptaan beliau.Tapi semenjak kontroversi kenyataan M Nasir yang persoalkan 'siapa Mahathir' tak lama dulu,saya juga terpaksa bersikap 'dingin' dengan M Nasir yang digelar sifu dalam industri muzik negara ini.mana taknya boleh pulak dia kata siapa Tun Mahathir.ada ke patut..
terkini,M Nasir didakwa menjadi penyanyi kepada lagu rasmi PKR iaitu Panji Keadilan.Dah habis fikir ke M Nasir tu bila dia terima tawaran untuk nyanyi lagu rasmi parti pemuja Anwar tu ??? Kalau betul lah M Nasir yang menyanyikan lagu PKR tu,saya anggap beliau memang manusia yang tak kenang budi dan tak tahu dia untung.Kita semua tahu bahawa M Nasir adalah warganegara Singapura dan telah mendapat PR di negara ni..M Nasir juga menjadikan Malaysia yang aman damai ni sebagai tempat dia untuk cari rezeki Dan kalau M Nasir tergamak untuk bersekongkol dengan Pakatan laknatullah tu,saya rasa dia berhak untuk dimaki hamun oleh saya.saya nak hamun lebih-lebih nanti marah pulak peminat M.Nasir ni.apa pun,kita tunggu penjelasan dari tuan empunya diri.tupun kalau dia berani bagi kenyataan lah yekkkkkk....
Lama kita tidak dengar kisah selebriti menyertai mana mana parti politik dan jika anda berminat ya,Abby Abadi masih aktif di Twitter berdakwah bersama politik’nya.Tetapi ini kisah sifu industri muzik Malaysia,Datuk M. Nasir yang kini di’khabarkan semakin aktif dengan aktiviti berpolitik bersama sama barisan parti pembangkang.Minggu lalu,Parti Keadilan Rakyat (PKR) melalui akaun Youtube Azmin Ali memuatnaik sebuah video untuk lagu berjudul Panji Keadilan yang di nyanyikan oleh M. Nasir.Walaupun tidak di nyatakan dalam deskripsi video,ia’nya jelas merupakan suara ikonik M. Nasir dan lagi lagu ini pula di’cipta oleh Buddhi Hekayat,rakan pencipta untuk lagu Awan Nano.Seorang pengirim e-mail kepada kami hari ini menyatakan beliau risau jika M. Nasir turut di’heret oleh parti pembangkang untuk menjayakan agenda politik mereka.Kita sendiri tidak tahu sama ada benar M. Nasir terlibat secara langsung dengan Parti Keadilan Rakyat atau lagu Panji Keadilan ini sekadar projek seni beliau yang lainnya.

No comments:

Post a Comment