Tuesday, 20 November 2012

AZHAR SULAIMAN EXPLAIN ISU MURTAD. BACA BETUL-BETUL...Shah Alam -"Kenyataan saya keluarkan dalam laman sosial Facebook, adalah respons daripada tajuk utama yang dipaparkan dalam sebuah akhbar semalam (kelmarin) iaitu 'Nik Aziz dakwa Umno murtad'."
Begitulah penjelasan yang diberikan oleh aktor terkenal, Azhar Sulaiman, berhubung kenyataan mengenai dirinya kerana menjadi ahli Umno.

Azhar berkata, beliau hanya mengutarakan persoalan kepada individu cerdik agama, iaitu adakah beliau juga dikategorikan sebagai murtad kerana menjadi ahli Umno.


"Jika orang baca betul-betul, mereka tahu saya mengutarakan pertanyaan. Ini kerana bila Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengatakan Umno murtad, jadi bagaimana dengan saya?

"Itu hanya kenyataan dari saya, terpulanglah bagaimana interpretasi dan penilaian pihak lain mengenai kenyataan saya itu," katanya kepada Sinar Harian di pekarangan Kumpulan Media Karangkraf, semalam.

Azhar berkata, dia bukan sengaja mahu menimbulkan kontroversi, apatah lagi cuba menjadi ahli politik. Sebaliknya, sebagai rakyat Malaysia, dia cuma mengambil tahu mengenai perkembangan semasa.

Mengenai laporan polis oleh beberapa individu di Perak, Azhar berkata, dia tiada masalah dalam perkara itu.

"Apa yang boleh saya kata, jika orang benar-benar faham dengan kenyataan saya, mereka akan faham apa yang cuba saya sampaikan," katanya.

Sumber : Sinar Harian

* Sebenarnya bro Azhar ni perli Pok Nik. Ye la.. Sesuka hati Pok Nik je kata org UMNO murtad. Kalau kita ingat balik, dulu pun Pok Nik pernah kata UMNO ni kafir. So, x salah la kalau bro Azhar Sulaiman keluar statement mcm tu... Minah faham niat bro Azhar Sulaiman. Bro ni nak sedarkan Pok Nik. Tu la Pok Nik. Keluar statement ikut sedap mulut je.Lain kali, fikir dulu sebelum bercakap. Terlajak bot boleh reverse, terlajak kata, buruk padahnya. Kerana pulut, santan binasa. Kerana mulut, badan binasa.. Fikir2kanlah wahai Pok Nik....

No comments:

Post a Comment