Thursday, 15 November 2012

CER FIKIR SIKIT...

DAP TERUS UNGGUL, MELAYU PAS/PKR Juga yang BODOH BAHLUL....

Ok. Back to story. Korang pernah fikir x? Sebenarnya kita masih tidak sedar dan alpa dengan setaip kejadian masa lampau yang mana telah merangut segala yang kita miliki selama berabad lamanya. Jangan lah “sedah Terantuk Baru Terngadah” dan peyesalan kemudian tiada gunanya.

Normally  ini lah sikap sikap orang melayu yang  sentiasa  menjadi mangsa percaturan orang lain demi  seketul”gula-gula” yang akan hilang kemanisannya  akhirnya sipemakan tadi akan merana akibat  sakit. Konsep ini lah yang digunakan oleh DAP sekarang untuk menjahanamkan Melayu di Malaysia dengan sokongan padu PAS dan PKR.

Penderhakaan oleh orang orang Melayu terhadap raja raja melayu kini kian menular dengan hebatnmya, satu ketika dahulu kita tidak pernah mendengar isu penderhakaan ini, Malahan memertabatkan Raja Raja Melayu merupakan salah satu adab dan adat yang mesti di titikberatkan kepada generasi oleh orang dahulu kala.

Terbaliknya hari ini rata rata Melayu yang berbuat demikian.- Semua ini adalah kerana betapa raklus dan lemahnya kita  sebagai generasi Melayu untuk mengharapkan Gula-Gula yang ditaburkan oleh musuh m,usuh Islam  untuk menghancurkan Islam dan Melayu.Akhirnya kita tersungkur dengan bujukan rayu janji manis yang akan menghancurkan kita sendiri.

Akhirnya kejayaan akan dikecapi dengan harga yang cukup mahal dan murah bagi maruah orang melayu dan  hadih termahal bagi DAP iaitu sebuah negara yang bernama Malaysia.

Jangan terperangkap lagi atuh bersatu lah Melayu Islam dibawah satu panji untuk melindungi apa yang telah kita bina bersama dengan kekuatan yang jitu oleh perjuangan  pahlawan p[ahlawan yang telah bermandi darah dan air mata untuk negara  ini. Apakah kita lupa tentang itu?

ALLAH SWT telah memberi kita Petunjuk dan HidayahNYA kepada Kita dimana kita sedang Menyaksikan Manusia yang bertopengkan Islam di dalam PAS dan PKR Mengkhianati Agama Islam dan Bangsa Melayu, PAS dan PKR menjadi tentera upahan Musuh Islam Musyrikin Kafir DAP dan Komunis serta Yahudi untuk Memusnahkan Agama Islam dan Bangsa Melayu

Sebagaimana telah di terangkan ALLAH SWT di dalam Kitab suci Al Quran di dalam
Surah An Nisaa 91
Kamu juga akan dapati golongan-golongan yang lain (yang pura-pura Islam) supaya mereka beroleh aman dari pihak kamu, dan (sebaliknya mereka melahirkan kekufurannya) supaya mereka beroleh aman dari pihak kaumnya (yang masih kafir). Tiap-tiap kali mereka diajak kepada fitnah (pencerobohan), mereka segera terjerumus ke dalamnya. Oleh itu, jika mereka tidak membiarkan kamu (dan terus mengganggu atau berpihak kepada musuh), dan (tidak pula) menawarkan perdamaian kepada kamu dan juga (tidak) menahan tangan mereka (daripada memerangi kamu), maka hendaklah kamu bertindak menawan mereka dan membunuh mereka di mana sahaja kamu menemuinya; kerana merekalah orang-orang yang Kami jadikan bagi kamu alasan yang terang nyata untuk bertindak terhadapnya.

Terbukti PAS yang bertopengkan Islam Belot dan Mengkhianati Umat Islam Mazhab Ahli Sunnah Wal Jamaah, dengan berjubah dan berserban PAS memaki hamun Umat Umat Islam seperti Sultan, UMNO dan Polis, PAS yang bertopengkan Islam Belot dan Mengkhianati Bangsanya Sendiri Melayu dengan berjuang untuk kerusi exco terdiri daripada musyrikin kafir harbi DAP bukan Melayu

Berdasarkan Ayat Al Quran dan Hadis di atas kita dapat melihat krisis di Perak Darul Ridzuan menjadi semakin buruk dengan pelbagai serangan keatas Umat Islam dan Pemerintahan Umat Islam sedang kan yang untungnya Musyrikin Kafir Harbi DAP

Semuanya sudah terbukti, Semua Golongan Masyarakat dah melihat bagaimana PAS dan PKR Belot Terhadap Kita yang BerAgama Islam dan Bangsa Melayu, Semua dah saksikan PAS dan PKR Mengkhianati Agama Islam dan Bangsa sendiri tetapi Membela DAP

Daripada Abu Hurairah berkata:
Rasulullah saw, bersabda: Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjaul agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat dari kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Pada hal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah swt berfirman kepada mereka, Apakah kamu tertipu dengan kelembutan ku, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada ku? Demi kebesaran ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim (cendikiawan) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu) – HR Tirmizi.

PEMBANGKANG DALANG GEJALA HINA INSTITUSI RAJA MELAYU

Pendakwaan juruukur bahan, Ahmad Abd Jalil atas dua pertuduhan menghina Sultan Johor Sultan Ibrahim menerusi laman sosial Facebook bukanlah satu kejutan mahupun suattu perkara baru.

Gejala menghina institusi raja-raja Melayu sudah menular di kalangan penyokong-penyokong pakatan pembangkang sejak mutakhir ini.

Mereka giat menjalankan kegiatan anti-raja melalui ruang-ruang siber yang sediada seperti facebook, blog, twitter dan sebagainya.

Jika dibaca komen-komen yang menghina peribadi raja-raja dan institusi yang mereka wakili, tidak disangka kebanyakannya datang dari individu-individu Melayu yang sudah tersimpang jauh daripada nilai-nilai jati diri bangsa mereka sendiri.

Kalau sebelum munculnya Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum 2008, amat jarang sekali didengari suara-suara sumbang mempertikaikan kedudukan dan kuasa raja-raja.

Namun penyakit ini nampaknya berleluasa dan menjadi ikutan pendokong pembangkang setelah mereka melihat gelagat beberapa tokoh pembangkang yang begitu berani menyanggah sultan secara terbuka dan terang-terangan.

Rakyat tidak lupa episod hitam di hadapan Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar pada 6 Februari 2009 apabila sekumpulan penyokong Pakatan Rakyat menahan, menyerbu dan menyergah kereta rasmi Raja Di Hilir Perak dengan cara kasar.

Ini terjadi berikutan seruan sembah derhaka Nizar Jamaluddin kepada Sultan Perak ketika kerajaan negeri Pakatan Rakyat di ambang kejatuhan akibat tindakan tiga ADUN mereka melompat meninggalkan parti masing-masing.

Perbuatan menghina Sultan Perak diteruskan pula oleh Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh yang dituduh mengeluarkan kata-kata berbaur hasutan terhadap baginda di pejabat firma guamannya di Jalan Pudu Lama, Kuala Lumpur, pada 6 Februari 2009.

Karpal didakwa berkata pemecatan Nizar sebagai Menteri Besar Perak dan pelantikan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir ke jawatan itu oleh Sultan Azlan Shah boleh dipertikai di mahkamah.

Gejala menghina serta mempertikaikan bidang kuasa sultan juga merebak di Selangor apabila Ahli Dewan Undangan PKR kawasan Sri Muda, Shuhaimi Shafiei  didakwa di Mahkamah Sesyen Shah Alam di bawah Akta Hasutan kerana tulisan di blognya pada 30 Disember 2010 lalu yang menyentuh sultan.

Tidak cukup dengan itu profesor undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Aziz Bari yang pro-pembangkang menyerang institusi raja apabila mempertikakan kuasa Sultan Selangor berkaitan urusan undang undang Islam.

Aziz bari menyifatkan Sultan Selangor telah memperluaskan kuasanya dalam mengawal hal ehwal Islam berhubung pemerikasaan JAIS ke atas gereja DUMC di Damansara Utama Ogos 2011.

Sebelum kes menghina Sultan Johor membabitkan Ahmad, pengamal paranormal, Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers juga ditahan polis untuk siasatan berhubung penyiaran artikel dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan baginda.

Melakui blognya, uncleseekers.blogspot.com, Syed Abdullah bukan sahaja mengaibkan sultan malah turut membabitkan Tunku Mahkota Johor, pemimpin dan penjawat awam kerajaan Johor.

Sebelum itu juga polis telah menahan pemilik akaun facebook “Sultan Yang Setan” pada 22 Disember 2010 yang diburu selama empat bulan kerana menyiarkan komen menghina institusi diraja Johor.

Menurut pihak polis akaun facebook itu diwujudkan selepas kemangkatan Sultan Johor Sultan Iskandar Almarhum Sultan Ismail pada Januari 2010.

Penulis blog Aduka Taruna melalui blognya adukataruna.blogspot.com juga telah didakwa menghina Almarhum Sultan Iskandar Shah selepas pihak istana mengumumkan kemangkatan baginda.

Tidak serik dengan sembah derhakanya kepada Sultan Perak, Nizar pula celupar memberi komen dalam akaun twitternya yang mendakwa Sultan Johor melakukan pembaziran membeli sekeping plat kenderaan bernombor WWW1.

Kesemua kes yang disebutkan merupakan sebahagian kecil daripada banyak insiden yang tersebar luas di dalam dunia siber yang mempermain-main dan memperkecilkan institusi beraja di Malaysia.

Baca sahaja laman blog tukartiub kendalian sahabat baik Anwar Ibrahim yang bernama Hishammudin Rais yang penuh dengan kata-kata kesat dan menghina raja-raja Melayu.

Mungkin memori seorang pemuda Cina yang berasal dari Muar, Johor bernama Namawee yang menghina lagu kebangsaan Negaraku pada 2007 di youtube masih segar di minda rakyat.

Empat tahun kemudian? Universiti Malaysia Terengganu (UMT)  membuat laporan polis berhubung dakwaan seorang pelajarnya mengubah lirik lagu Negaraku, menghina Raja dan juga Perdana Menteri di dalam laman sosial Facebooknya.

Pelajar yang mengguna nama Mohd Farizal dalam statusnya, didakwa mengubah lirik lagu kebangsaan dengan mencerca, mempersendakan lagu negara, Raja Melayu dan juga Perdana Menteri.

Jika perbuatan ini tidak dibendung segera, dikhuatiri orang bukan Melayu akan juga terangsang untuk turut serta bersama-sama penyokong-penyokong pembangkang memperlekehkan institusi raja yang sudah sebati dengan sejarah panjang dunia Melayu dan banyak berjasa dalam perkembangan Islam di rantau ini.

Di manakah letaknya nilai jati diri seorang yang bernama Melayu jika tidak mendokong dan mempertahankan institusi yang memberi pengertian sebenar dalam hidupnya?

Hanya penyokong pembangkang yang hilang pedoman dan mempunyai jiwa yang rosak sahaja yang sanggup meletakkan emosi mereka dikawal nafsu untuk melakukan penghinaan terhadap raja-raja Melayu.

So now, segalanya ditangan korang. kalau korang still nakkan Islam dan Melayu utuh, korang pilih lah parti yang benar2 defend Orang Islam dan Melayu. Tp kalau korang nak   Islam dan Melayu hancur, pilihlah parti yang hanya pandai menabur janji2 kosong tapi sebenarnya APA PUN TAK BOLEH.......

No comments:

Post a Comment